Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 18 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.010
ABV:
5.6 %
IBU:
49
EBC:
16
IBU/OG:
0.92
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 242.2 0.150
      4.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 31 60
Spalt Select 3.0 30 15
      61  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 81

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Greipfruto žievelė 10.0 g Antrinei fermentacijai 2 d.

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai