Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. sausio 14 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
21
EBC:
7
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.6 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Centennial 9.6 20 60
Centennial 9.6 20 0
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager (3 karta) 100.0 75

Pastabos

9 virimui, Redanijos tobulinimas. Trečias lageras, mielės nuo pirmo.
Virta 2016-12-18

Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 68 (pilti į 74), pabaiga su 65. Iki pabaigos nešildyta.
Nuimta su 73, antrokui 73, laikyta 15 min.

20 g apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 20 g Centennial.

Pradinis OG 1.051
Galutinis FG 1.014

Startas su 19 C 10 valandų, šlapios mielės, toliau fermentacija prie 10-11C, dvi savaites
Diacetyl rest prie 17-19C, vieną dieną
Dvi savaites perpylus lageriavimas prie 7-8 C
Po 11 dienų pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l. Kasdien pavartoma moksliniais tikslais. Pirmą ir antrą dieną aiškiai matosi cukraus maišymąsis.

Mielės 0 E
Salyklas 3 E
Apyniai 3 E

Komentarai

  • Zaibys

    2016 m. Gruodžio 20 d.
    Sekantis bus Kaedveno stautas? :D
  • Petrambijus

    2016 m. Gruodžio 20 d.
    Galbūt, dar iki stoutų nepriėjau :D Pasibaigė čekiškas salyklas nežinau kol kas kaip toliau bus :)
    Jo, pavadinimą iš Raganiaus pasiskolinau, knygas po truputį baiginėju.
    Paties ežiagulis irgi nešposai buvo, klykiau aprašymą skaitydamas :D:D

Prisijungę aludariai