Receptas / Gedimino sapnas
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 12 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
42
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.72
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.300 | 86.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.500 | 8.1 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.200 | 3.3 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.150 | 2.4 | |
6.150 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
Pilstant dėti po 4 g/l cukraus užgazavimui.
Stiprumas pakyla 0,2%
BREW MONK STEPS:
24 L VANDENS
1. 42˚ 15 min - dribsniai
2. 61˚ 60 min – salyklai
3. 68˚ 30 min
4. 78˚ 45 min (kol ištekinsiu) – 4+5 litrai 80˚ vandens
5. 100˚ 90 min
6. 60 min (HOP1)
7. 15 min (HOP2)
8. 10 min (HOP3)
9. 5 min (HOP4)
Stiprumas pakyla 0,2%
BREW MONK STEPS:
24 L VANDENS
1. 42˚ 15 min - dribsniai
2. 61˚ 60 min – salyklai
3. 68˚ 30 min
4. 78˚ 45 min (kol ištekinsiu) – 4+5 litrai 80˚ vandens
5. 100˚ 90 min
6. 60 min (HOP1)
7. 15 min (HOP2)
8. 10 min (HOP3)
9. 5 min (HOP4)