Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 29 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.3 %
IBU:
30
EBC:
12
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Biržų) 5.0 4.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
CaraPils 5.0 0.250
CaraHell 25.0 0.250
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.0 22 60
Hallertau Mittelfrüh 4.0 30 10
      52  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 80

Pastabos

Receptas, su minimaliais pakeitimais, sudarytas pagal runces grolsh klonas. NR1

3 L/kg
55C - 20 min.
1/2 - decoction'as (20 min.)
68C - 60 min.
74C - 20 min.

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Sausio 12 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012

    ...ir niekada man karčio nebus per daug :-)
    Nėra per daug to karčio, jis neįkirus, tiesiog reikia laiko, kad čiut nurimtų. Pabrandink!!!
  • Gytis

    2012 m. Sausio 13 d.
    Lengvas, malonus kartis "upfront", pereinantis į puikų "crispy" finišą. Mittelfruh, mano mėgstamiausi apyniai lageriams. Superinis vokiškas pilsas, sakyčiau galėtų būti kalibracinis alus šiai kategorijai.
  • runce

    2012 m. Sausio 27 d.
    ragauju. man jis neatrodo kalibracinis, nors ir skanus. kartumas gan aštrus, šiek tiek sutraukiantis, ir per vidurį skonio išlenda karamelė (salinimas gal tai įtakojo), kuris susimaišęs su kartumu neikiek neprimena pilsnerio. mažokai gazuotas. bet čia labai priekabiai rašau, nes kitaip nebūtų prie ko prikibt=D alus geras
  • Gytis

    2012 m. Sausio 27 d.
    Būtų įdomu dabar paragauti, nes ragavau ką tik išpilstytą.
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Gal kad paskutinis alus, ragautas tą vakarą, bet karčio neatsimenu. O lageris tikrai geras.
Prisijungę aludariai