Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. sausio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 18 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.008
ABV:
5.2 %
IBU:
32
EBC:
13
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 252.6 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 10 60
Columbus 15.0 10 15
El Dorado 15.0 20 0
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai