Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 4 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.016
ABV:
6.2 %
IBU:
72
EBC:
26
IBU/OG:
1.14
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 2.100
Amber 50.0 1.000
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 1.000
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 13.4 20 60
Cascade (U.S.) 4.3 15 60
Cascade (U.S.) 4.3 5 30
Chinook 13.4 5 30
Chinook 13.4 5 5
Cascade (U.S.) 4.3 10 5
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Komentarai

  • vapas

    2012 m. Vasario 14 d.
    Pradžioje galvojau, kad tikrai pradėjęs rūgštėti. Iki šiandien ryto taip ir maniau, bet po to prisiminiau, kad jis buvo ragautas iškarto po Dainiaus kvietinio porterio.

    Tai manau, kad ir tai galėjo turėti šiek tiek įtakos, tiek skonio receptoriams, tiek dėl likučių stiklinėse.

    Dar turiu šiek tiek jo, tai paragausiu savaitgalį.
  • audryla

    2012 m. Vasario 14 d.
    Na jei Tu jo dar turi, tai reik organizuot atskirą ragavimą :-)
  • vapas

    2012 m. Vasario 14 d.
    Na turiu tik 5 litrų bačkutę :)
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Labai patiko šitas IPA'as! Kvapas, skonis puikus, apynių yra. O rūgštį irgi pajutau. Sakai, kad nuo mainiškio? Žinok, gali būt :) Jei liks atsinešk dar, reikia įssiaiškint kame šaknys.
  • konung

    2012 m. Birželio 18 d.
    Atsiminiau penklitrinės taros testavimą. Velniškai malonus visgi tas ipos charakteris. Rūgštumo išskirtinio nepastebėjau, bent jau nemalonaus jo charakterio. O visa kita - gaivumas :)
Prisijungę aludariai