Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 1 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 18 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.007
ABV:
5.5 %
IBU:
50
EBC:
13
IBU/OG:
1.01
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 254.0 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 15.0 18 60
Summit 17.0 10 15
Columbus 15.0 15 0
El Dorado 15.0 15 0
      58  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 85

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai