Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 5 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.012
ABV:
4.7 %
IBU:
25
EBC:
48
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Karamelinis Malltosa 240.2 0.300
Skrudintas miežių salyklas 1281.0 0.200
Cukranendrių cukrus 0.0 0.150
      5.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 14.5 15 60
Skrudintos kanapių sėklos 0.0 80 60
Tradition (German) 4.5 20 15
Skrudintos kanapių sėklos 0.0 20 15
      135  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) antros generacijos 60.0 75

Komentarai

  • null

    2012 m. Sausio 5 d.
    kanapių sėklas geriausiai "malt" tokiu būdu. Paimi rankšluosti supilį ant jo sėklas , suvynioji rankšluosti ir per jį pereini su "kujaičiu"
  • Naminis

    2012 m. Sausio 6 d.
    Esu viręs šokoladinį-vanilinį stautą, kuriame naudojau vanilės esenciją aliejau pagrindu, tiesa, dėjau ją prieš pilstant į butelius. Aliejus liko plaukioti paviršiuje, paskutinių poros litrų tiesiog nesupilsčiau, panaudojau troškiniams. Buteliuose aliejaus nebuvo nė kvapo, nė skonio, tik malonus vanilės aromatas. Manau viskas gerai bus, jei aliejau yra, jis liks paviršiuje plaukioti..
  • vidmantas

    2012 m. Sausio 6 d.
    Kanapes savam http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/851-%2726%27Cannabis%20Marmals"> Cannabis marmals skrudinau iki tamsiai tamsiai rudos spalvos, galima sakyti juodos. Labai smulkiai sumaliau. Dėl išsiskyrusių aliejų miltai buvo sušokę. Tik aš jas permaišes su salyklu salinau, puode neviriau. Nepastebėjau jokių aliejaus dėmių, nors naudojau 500g. Alus su laiku gerėja, pradžioje per daug kanapių ir rūkytos dešros skonio buvo.
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 6 d.
    Aliejus greičiausiai lieka, tačiau karbonizuotame aluje juk jo nepamatysi. Kadangi aliejus paviršiuje tai jis visas atsiduria putoje, o ten ji sunku bus susekti :)Man taip būna su duonos gira. Kai kepu duoną, skardą patepu aliejumi, kuris galiausiai atsiranda ir giroje. Tad nieko baisaus.
  • Varliamushys

    2012 m. Sausio 6 d.
    Dėkui už atsakymus, jau buvau truputį persigandęs,kad teks pilt viską velniop.
Prisijungę aludariai