Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 6 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 1 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.003
ABV:
6.4 %
IBU:
48
EBC:
18
IBU/OG:
0.92
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.300
Karamelinis salyklas 241.4 0.200
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 15 60
Summit 17.0 15 15
El Dorado 15.0 20 0
Saaz (US) 3.8 20 0
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 94

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai