Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 12 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.008
ABV:
7.0 %
IBU:
32
EBC:
80
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.500
Skrudintas miežių salyklas 1205.4 0.400
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
Karamelinis salyklas 241.0 0.200
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 15 60
Saaz 3.8 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Miežiniai dribsniai:
Paverdami 5 min. mažame kiekyje vandens prieš salinimą.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai