Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. balandžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.018
ABV:
6.2 %
IBU:
34
EBC:
62
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 3.000
BEST Munich salyklas 15.5 2.000
BEST Caramel Amber salyklas 71.5 0.500
BEST Special X salyklas 353.0 0.500
BEST Chocolate salyklas 907.0 0.100
      6.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 12.0 8 60
Centennial 10.5 8 60
Citra 12.0 7 20
Centennial 10.5 7 20
Citra 12.0 5 2
Centennial 10.5 5 2
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 12.0 72

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 5.0 g Virimui -

Pastabos

Pradzia 20ltr vandens.Kaitinimas iki 46C.pilamas salyklas
1 pauze 42C(5min)
2 pauze 52C (15min)
3 pauze 62C (20min)
4 pauze 66C (20min)
5 pauze 72C (15min)
6 pauze 78C ( 10min)
salyklo praplovimas su 5ltr vandeniu (apie 30min)
Vyrimas 90min Apyniai 50min;20min ir 2min iki vyrimo pabaigos.15min iki
vyrimo pabaigos 5gr. airiskos kerpenos.Vesinimas iki 20C. (apie 35min)
Turetu gautis apie 20-22ltr alaus.Nuo vandens uzpylimo iki mieliu dejimo 6val.
Prisijungę aludariai