Receptas / Braso 001
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. balandžio 10 d.
Parametrai
OG:
1.066
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
62
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.000 | 49.2 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 2.000 | 32.8 | |
BEST Caramel Amber salyklas | 71.5 | 0.500 | 8.2 | |
BEST Special X salyklas | 353.0 | 0.500 | 8.2 | |
BEST Chocolate salyklas | 907.0 | 0.100 | 1.6 | |
6.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra | 12.0 | 8 | 60 | |
Centennial | 10.5 | 8 | 60 | |
Citra | 12.0 | 7 | 20 | |
Centennial | 10.5 | 7 | 20 | |
Citra | 12.0 | 5 | 2 | |
Centennial | 10.5 | 5 | 2 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 12.0 | 72 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | - |
Pastabos
Pradzia 20ltr vandens.Kaitinimas iki 46C.pilamas salyklas
1 pauze 42C(5min)
2 pauze 52C (15min)
3 pauze 62C (20min)
4 pauze 66C (20min)
5 pauze 72C (15min)
6 pauze 78C ( 10min)
salyklo praplovimas su 5ltr vandeniu (apie 30min)
Vyrimas 90min Apyniai 50min;20min ir 2min iki vyrimo pabaigos.15min iki
vyrimo pabaigos 5gr. airiskos kerpenos.Vesinimas iki 20C. (apie 35min)
vyrimo pabaigos 5gr. airiskos kerpenos.Vesinimas iki 20C. (apie 35min)
Turetu gautis apie 20-22ltr alaus.Nuo vandens uzpylimo iki mieliu dejimo 6val.