Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 6 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 22 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.008
ABV:
6.5 %
IBU:
33
EBC:
17
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
DAN SUKKER Auksaspalvis sirupas 30.0 0.500
Karamelinis salyklas 241.0 0.100
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 14.5 15 60
Saaz 4.0 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 86

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai