Receptas / Corylus avellana porter
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. balandžio 8 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.021
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
53
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.000 | 83.3 | |
Brown Malt salyklas | 150.5 | 0.500 | 8.3 | |
CaraAroma salyklas | 396.5 | 0.250 | 4.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 803.0 | 0.250 | 4.2 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target | 10.3 | 20 | 60 | |
East Kent Golding | 5.5 | 20 | 20 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Windsor | 12.0 | 62 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Lazdyno riešutų CO2 ekstraktas | 5.0 g | Pirminei fermentacijai | - |
Pastabos
52°C - 20min (1/1.7)
69°C - 90min (1/3)
78°C - tekinimui (Kaitinam ant viryklės)
Fermentacija - 18-20°C
Lazdyno riešutų CO2 ekstraktas - į fermenterį aktyviai fermentacijai einant į pabaigą. Ekstraktas sušoka į aliejaus burbulus paviršiuje, nesijaudinam ir paliekam dviems savaitėms.
120 g gliukozės užgazavimui. Pilstant žiūrim kad aliejus nepatektų į butelius.
69°C - 90min (1/3)
78°C - tekinimui (Kaitinam ant viryklės)
Fermentacija - 18-20°C
Lazdyno riešutų CO2 ekstraktas - į fermenterį aktyviai fermentacijai einant į pabaigą. Ekstraktas sušoka į aliejaus burbulus paviršiuje, nesijaudinam ir paliekam dviems savaitėms.
120 g gliukozės užgazavimui. Pilstant žiūrim kad aliejus nepatektų į butelius.