Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 15 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
19
EBC:
33
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.5 6.000
BEST Caramel Munich II salyklas 120.7 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 904.9 0.090
      6.340

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 40 60
Fuggle (U.K.) 5.0 15 10
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 II Gen. 220.0 73

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
apelsino skiltelė 70.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Tris apelsino skilteles perpjoviau  į tris dalis ~5 min virimo + visą fermentacijos laiką.

Mielių dėjau laibai daug, šaldytuve jos buvo apie 3 savaites (praplautos po pirmo virimo).
Sunkiai kūrėsi - nustebino (po 26h tik pradėjo burbuliuot).
Fermentuotis leidau ilgai - paskutinės dvi paros balkone +2...+8 diapazone.

Komentarai

  • AndriusK

    2017 m. Birželio 7 d.
    Bet tai koks jaunimas nekantrus.. dar tais pačiais metais nori gauti medalius :D
  • Tomas Žeimys

    2017 m. Birželio 16 d.
    Gyti, tiesiog primenu, kad "šią savaitę" jau baigėsi praeitą savaitę :)
  • Gytis

    2017 m. Birželio 16 d.
    Visai pamiršau :(  Ok, einu ieškoti, kažkur jau turiu paruošęs.
  • Tomas Žeimys

    2017 m. Birželio 22 d.
    Kaip suprantu neradai? :)
  • AndriusK

    Prieš 5 d.
    Rado, bet vėl pametė :D
Prisijungę aludariai