Informacija

Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 6 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.009
ABV:
5.6 %
IBU:
20
EBC:
14
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 2.700
Miuncheno salyklas (Čekija) 13.0 0.500
Karamelinis salyklas (Čekija) 200.2 0.030
Degintas salyklas (Čekija) 1000.8 0.010
      3.240

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.0 5 60
Airiška kerpena 0.0 6 15
Columbus 12.0 11 15
Amarillo 8.0 12 0
      34  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 9.0 82

Pastabos

Salinimas:
15 min 52ºC (1:2) (pridėti 6,5L, 60ºC vandens);
60 min 65ºC (1:3) (pridėti 3,1L, 100ºC vandens);
1/3 mentalo užverdama, grąžinama atgal;
10 min 78ºC (1:3)
tekinama

Fermentacija:
pirminė -5 dienos
antrinė -be antrinės

Pastabos:
Salinimui: 10L (krano 2L, RO 8L)
Tekinimui: 10L (krano 8L, RO 2L)

Komentarai

  • erstikis

    2012 m. Vasario 2 d.
    Geras alus išėjo, neina atsilaikyti... Reikia greičiau nešri į rūsį - ten gal pabaigs kaip nors užsigazuoti, nes broliui visai neliks :)

    Panaudojus kerpeną, alus išėjo skaidrus jau pilstant į butelius. Vienintelis minusas tas, kad panaudojus kerpeną nuosėdos susitraukė į gumulėlius, kurie pateko ir į butelius. Reikia sugalvoti kažkokį filtravimo mechanizmą, kad pilstant gumulėliai nepatektų į butelius.
Prisijungę aludariai