Receptas / Erstikio BROLIO-2012
Informacija
Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 6 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 3.0 | 2.700 | 83.3 | |
Miuncheno salyklas (Čekija) | 13.0 | 0.500 | 15.4 | |
Karamelinis salyklas (Čekija) | 200.2 | 0.030 | 0.9 | |
Degintas salyklas (Čekija) | 1000.8 | 0.010 | 0.3 | |
3.240 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 9.0 | 82 |
Pastabos
Salinimas:
15 min 52ºC (1:2) (pridėti 6,5L, 60ºC vandens);
60 min 65ºC (1:3) (pridėti 3,1L, 100ºC vandens);
1/3 mentalo užverdama, grąžinama atgal;
10 min 78ºC (1:3)
tekinama
Fermentacija:
pirminė -5 dienos
antrinė -be antrinės
Pastabos:
Salinimui: 10L (krano 2L, RO 8L)
Tekinimui: 10L (krano 8L, RO 2L)
15 min 52ºC (1:2) (pridėti 6,5L, 60ºC vandens);
60 min 65ºC (1:3) (pridėti 3,1L, 100ºC vandens);
1/3 mentalo užverdama, grąžinama atgal;
10 min 78ºC (1:3)
tekinama
Fermentacija:
pirminė -5 dienos
antrinė -be antrinės
Pastabos:
Salinimui: 10L (krano 2L, RO 8L)
Tekinimui: 10L (krano 8L, RO 2L)
erstikis
2012 m. Vasario 2 d.Panaudojus kerpeną, alus išėjo skaidrus jau pilstant į butelius. Vienintelis minusas tas, kad panaudojus kerpeną nuosėdos susitraukė į gumulėlius, kurie pateko ir į butelius. Reikia sugalvoti kažkokį filtravimo mechanizmą, kad pilstant gumulėliai nepatektų į butelius.