Receptas / Erstikio ELIS IŠ EUROPOS
Informacija
Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
89 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 3 d.
Parametrai
OG:
1.066
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.32
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miežių salyklas (Čekija) | 5.0 | 1.700 | 50.0 | |
Miuncheno salyklas (Čekija) | 15.0 | 1.700 | 50.0 | |
3.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum (Vokietija) | 13.0 | 9 | 60 | |
Spalt Select (Vokietija) | 5.0 | 13 | 15 | |
22 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Anglija) (antro naudojimo) | 60.0 | 82 |
Pastabos
Salinimas:
15 min 52ºC (1:2) (pridėti 6,8L, 60ºC vandens);
60 min 65ºC (1:3) (pridėti 3,4L, 100ºC vandens);
1/3 mentalo užvirinama, grąžinama atgal;
10 min 78ºC (1:3);
tekinama.
Fermentacija:
pirminė -8 dienos;
antrinė -be antrinės.
Pastabos:
Salinimui: 10L (krano 2L, RO 8L);
Tekinimui: 10L (krano 8L, RO 2L).
15 min 52ºC (1:2) (pridėti 6,8L, 60ºC vandens);
60 min 65ºC (1:3) (pridėti 3,4L, 100ºC vandens);
1/3 mentalo užvirinama, grąžinama atgal;
10 min 78ºC (1:3);
tekinama.
Fermentacija:
pirminė -8 dienos;
antrinė -be antrinės.
Pastabos:
Salinimui: 10L (krano 2L, RO 8L);
Tekinimui: 10L (krano 8L, RO 2L).