Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. balandžio 25 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.004
ABV:
6.0 %
IBU:
24
EBC:
19
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 244.6 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (5-ių metų senumo) 2.0 40 60
Spalt Select (5-ių metų senumo) 2.0 70 30
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 92

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kokoso drožlės 20.0 g Virimui 15 min.
Citrinos žievelė 1.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai