Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 24 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.008
ABV:
4.8 %
IBU:
42
EBC:
6
IBU/OG:
0.93
dominuoja apynių skonis

Žymos

Apdovanojimai

  • Guobalynas 2012

    2012 m. liepos 15 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Pilzneris

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 2.600
Bazinis salyklas (Čekija) 4.0 0.830
      3.430

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 40
Saaz (Czech) 4.0 25 15
Airiška kerpena 0.0 5 15
Saaz (Czech) 4.0 7 0
      57  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 (naudotos, šlapios) 60.0 82

Pastabos

Salinimas:
15min - 50C (1:2)
60min - 65C (1:3)
1/3 mentalo dekokcija 20 min
tekinimas - 78C

Fermentacija:
pirminė -16 dienų 5C; 3 dienos 20C
lageriavimas - buteliuose prie 8C

Vanduo:
RO 20L + krano 1L = 21L

Komentarai

  • erstikis

    2012 m. Vasario 4 d.
    Jau ir pukši po truputį. Aplinkos temperatūra +5, termometras padėtas ant fermentatoriaus dangčio rodo +8.
  • erstikis

    2012 m. Kovo 3 d.
    Tai trečia patirtis su lageriais. Pirmasis buvo nelabai geriamas ir po trijų mėnesių, antrasis tapo geriamas po mėnesio. Šis pilsneris man patiko jau po savaitės. Trečias kartas nemelavo - manau, kad jau niekad neatsisakysiu lagerių virimo...
  • Modeslovas

    2012 m. Kovo 16 d.
    ragauju šita pilsa dabar. Spalva graži,labai skaidrus. Dominuoja apynys, paskuj išlenda salyklas, pabaigoje sausokas. Skanus alutis, man gal kiek sausokas ir geriant tolia apynys užgožia salyklą. Bet kaip
    Giedrius sako čia jau skonio reikalas :)
  • west

    2012 m. Liepos 15 d.
    aš sugėriau šiandien. kaži kodėl bet man smarkiai trūko gazo. (gal tiesiog butelis toks papuolė.) na ir eilinį kartą suprantu kad magnumas ne mano apynys nu nepatinka jis man. o šiaip alus geriamas, gerčiau antrą butelį.
Prisijungę aludariai