Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. balandžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 3 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.004
ABV:
5.2 %
IBU:
34
EBC:
13
IBU/OG:
0.77
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 242.6 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 14.5 5 60
Columbus 14.0 7 60
Saaz 3.0 5 15
Columbus 14.0 7 15
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas labai rupiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai