Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
63 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. balandžio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 11 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.005
ABV:
5.8 %
IBU:
43
EBC:
14
IBU/OG:
0.88
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.700
Karamelinis salyklas 243.6 0.100
      4.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 14.0 9 60
El Dorado 14.0 4 60
Saaz 3.0 6 60
Saaz 3.0 9 15
El Dorado 14.0 12 15
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas labai rupiai

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai