Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 12 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.2 %
IBU:
36
EBC:
7
IBU/OG:
0.73
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas, alutex) 3.0 6.900
Miuncheno salyklas 12.0 0.300
CaraPils 5.0 0.300
      7.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.0 100 60
Saaz (Czech) 3.0 50 30
Saaz (Czech) 3.0 50 10
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (Antro naudojimo) 30.0 80

Pastabos

Salinimas 65C

Remtasi šiuo receptu: http://brewery.org/cm3/recs/02_24.html
Pasiskaitymui: http://brewingtechniques.com/library/backissues/issue5.3/urquell.html

Ketinama virti: 2012-01-12

Komentarai

  • JodaZ

    2012 m. Sausio 11 d.
    Hm.. Buvau suprates kad tris kartus po 350 g/hL deda. Tai 35g*3 ant 10 litru == 105g*3 ant 30 litru == 315g.

    Galbut busi teisus del apyniu kiekio ir jie deda tiesiog po 105g ant 30 litru
  • Gytis

    2012 m. Sausio 12 d.
    Na taip, galima suprasti kaip tik nori. Tik labai jau daug tų apynių. Ir dar Saaz'as. Įdėjau 20 g pabaigoje, tai žolės skonis pakankamai ryškus. Bręstant mažėja, bet vis tiek jaučiasi.
  • JodaZ

    2012 m. Sausio 12 d.
    Pakeičiau saaz kiekius ir laikus pagal pirmaja nuoroda. Visgi nelabai įsivaizduoju kas gausis - saaz niekad nesu naudojes.

    IBU nesiekia 40, bet gal bus gerai ir 36.

    Aciu uz pastabas - vakare po darbo net ir receptuos klaidas pradedu daryt
  • runce

    2012 m. Sausio 12 d.
    dėčiau ne daugiau kaip po 20g saaz ties 30 ir 10min
  • JodaZ

    2012 m. Sausio 13 d.
    Fermentuojasi. Prieš sudedant mieles paragavau - apyniai jaučiasi, bet kartumo gan mažai.
Prisijungę aludariai