Receptas / Erstikio KURMIARAUSIS IŠ PO SNIEGO
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gegužės 9 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 24 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
6.6 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.29
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 97.6 | |
Bazinis salyklas (kepintas keptuvėje, sausas) | 301.0 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Laukiniai džiovinti | 2.0 | 50 | 60 | |
Laukiniai džiovinti | 2.0 | 20 | 15 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 96 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)