Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gegužės 20 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. birželio 5 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.002
ABV:
6.0 %
IBU:
38
EBC:
10
IBU/OG:
0.80
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 245.2 0.050
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 12 60
Columbus 15.0 12 15
Columbus 15.0 20 0
      44  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 95

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas labai rupiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai