Receptas / Erstikio NOSTALGIJA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gegužės 20 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. birželio 5 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.80
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 98.8 | |
Karamelinis salyklas | 245.2 | 0.050 | 1.2 | |
4.050 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 95 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas labai rupiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas labai rupiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)