Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gegužės 31 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. birželio 21 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.002
ABV:
6.4 %
IBU:
37
EBC:
18
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 246.0 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 12 60
Columbus 15.0 12 15
Nugget 11.8 20 0
      44  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 96

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas labai rupiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai