Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. birželio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. liepos 2 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.000
ABV:
6.0 %
IBU:
0
EBC:
8
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Obuolių sultys 1.0 12.000
      12.000

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M02 Cider 12.0 100

Pastabos

Sidras iš Lidlo tetrapakinių obuolių sulčių

Užgazavimui 1 l. tų pačių sulčių.

Komentarai

  • Zylė

    2017 m. Rugpjūčio 17 d.
    Idėja kilo dėl to, kad iš lietuviškų obuolių sidras gaunasi aitriai rūgštus, o norėjosi kažko švelnesnio, apvalesnio. Iš pirmo jauno sidro paragavimo galiu pasakyti, kad dėl aitrumo - pavyko, o apie kitus niuansus parašysiu po brandos, apie Kalėdas.
  • domaso

    2017 m. Rugpjūčio 18 d.
    Dėl aitrumo, kažkur skaičiau, kad galima spaust nuskustus obuolius (be žievėlės) - gaunasi švelnesnės sultys, kadangi žievelė turi daug taninų. Tiesa, pats niekad nebandžiau, bet rudenį galima bus pabandyt...
  • Zylė

    2017 m. Rugpjūčio 19 d.
    Bet, ko gero, Lietuviški obuoliai liks Lietuviškais. Ne veltui neesame sidro kraštas. O dėl recepto tai nevertinkit rimtai, čia toks pusiau humoro žanras.
  • domaso

    2017 m. Rugpjūčio 19 d.
    Tai, kad receptas kaip receptas - obuolių sultys ir mielės, taip ir turi būt :) Iš kur sultis imt, tai kiekvieno reikalas - kiek mačiau amerikiečiai dažnai daro iš pirktinių sulčių (pas juos būna pirkt supermarketuose po galoną (3,8l) ir didesniais bakeliais).
    Aš esu daręs obuolių "šampaną" (apie 12% ABV) iš naminių obuolių sulčių, tai galiu pasakyt gavosi tikrai neblogai, ir pakankamai švelnus. Manau čia ir mielės nemažai lemia... Gal nebloga idėja būtų naudot šias vyno mieles, paliekančias daugiau cukraus: http://www.savasalus.lt/lt/vynas/mieles/bioferm-mieles/sausos-vyno-mieles-bioferm-doux-7-g.html
  • AntaKalnietis

    2017 m. Rugpjūčio 21 d.
    Zyle, nevaryk tu lietuviškų obuolių į medį :) Aišku, neprilygsta jie angliškoms specialiai sidrui skirtoms veislėms, bet ir iš lietuviškų visai skanus gėrimas gaunasi.
Prisijungę aludariai