Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. birželio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 12 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.007
ABV:
5.3 %
IBU:
38
EBC:
11
IBU/OG:
0.78
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.000
BEST Red X salyklas 30.0 0.500
Laktozė 1.0 0.200
      4.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 12.0 10 120
Citra 12.0 10 60
Simcoe 13.0 10 30
Amarillo 9.5 30 1
Mosaic 12.5 30 1
Amarillo 9.5 30 0
Mosaic 12.5 30 0
Amarillo 9.5 40 0
Mosaic 12.5 40 0
      230  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 90

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Vanilė 10.0 g Virimui 10 min.
2 Mangai 500.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos

20min 52°C (1/2)
90min 62°C (~1/3)
Keliam iki 78°C ant viryklės
Tekinam su 79°C H2O (termoizoliuotame inde)

Pridedam 10 ml 33% kalcio chlorido

Daržovės smulkiai supjaustomos, dezinfekuojamos vandelyje 20 min 72°C ir į antrinę.

Užgazavimui 140 g. gliukozės

Komentarai

  • domaso

    2017 m. Liepos 3 d.
    Įsikišiu - o kažin ar būtų skirtumas, jei iš mangų ir persikų išvirtum tokią "sriubą" (minimaliame kiekyje vandens) ir tada supylus į antrinę? Toks dezinfekavimas ko gero būtų efektyvesnis, tik nežinau ar pakeistų skonines savybes...
  • Zylė

    2017 m. Liepos 7 d.
    Ko gero mano mikrobiologijos baimė yra mažesnė negu kompoto baimė.
  • Zylė

    2017 m. Rugpjūčio 15 d.
    Vasarą US-05 virtuvėje po stalu perkaršta. Klaida užfiksuota jau perpylus antrinėn su visais skanėsiais ir apyniais :( Reiks paieškot entuziamo ir pakartot rudeniop.
  • GiN

    2017 m. Rugpjūčio 17 d.
    O ką temperatūra padarė, kokie trūkumai išlindo?
  • Zylė

    2017 m. Rugpjūčio 17 d.
    Aš neprofesionaliai tai apibūdinčiau "padangos kratumu". 
Prisijungę aludariai