Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. liepos 10 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. liepos 31 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.007
ABV:
5.5 %
IBU:
39
EBC:
11
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 241.8 0.050
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 12 60
Nugget 15.0 12 15
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 86

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai