Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. rugpjūčio 2 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.005
ABV:
5.3 %
IBU:
38
EBC:
15
IBU/OG:
0.83
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.700
Pilsnerio salyklas (keptas keptuvėje) 100.4 0.300
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 14.0 12 60
Summit 14.0 12 15
Summit 14.0 10 0
      34  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai