Informacija

Kiekis:
5 litrai
Efektyvumas:
95 %
Stilius:
Receptas sukurtas:
2017 m. liepos 25 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. sausio 24 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
0.996
ABV:
8.8 %
IBU:
0
EBC:
17
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Obuolių sultys 3.0 5.000
      5.000

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sidro fermentavimo medžiaga (iš DEPO) 12.0 106

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Maistingosios medžiagos sidro mielėms 6.0 g Pirminei fermentacijai -

Komentarai

  • Zalvarinis

    2019 m. Sausio 26 d.
    Tu savo sidrą palaikyk iki pavasario-vasaros ir pamatysi, kad rūgštumo nebeliks. Juk čia sidras ir reakcija toliau vyksta. 
  • Puckiss Craft Brewery

    2019 m. Sausio 28 d.
    Kadangi aš sausus rūgščius dalykus mėgstu, tai man eina tas sidras kaip daina. Nesu skiedęs su vandeniu niekada, aš juos visada užgazuoju, tai man jis skanesnis nei Alitos "šampanas" ;)
  • GiN

    2019 m. Sausio 28 d.
    domaso: įdėjus cukraus, sidras tikrai nebus saldesnis, nebent stipresnis ;) Pabrandink dar, kaip Žalvarinis patarė, gal prasidės malolaktinė fermentacija (jei neplauti obuoliai buvo), turėtų sušvelnėti rūgštis.
  • domaso

    2019 m. Sausio 28 d.  
    GiN, ne taip supratai... :) Turėjau omenyje sultis skiesti su vandeniu (kad nuimt šiek tiek rūgšties) ir OG atgal davesti su cukrumi (kad cukrų suvalgys jau man tai tikrai aiškint nereikia :). Tiesiog ar mano obuoliai šiemet kažkokie kitokie buvo, ar kažkas, bet šiek tiek per daug rūgštus - titravimo testo rezultatas 15 g/L TA, kai idealiu atveju turėtų būti 6-7 g/L. (o sausumas man tikrai netrukdo, tik sakau, kad šį kart naudojau DOUX mieles, kurios turi palikti daugiau cukraus). Sultys buvo apdorotos kalio metabisulfitu, infekcijos tikrai nebuvo. Galėjau panaudot kalcio karbonatą arba kalio bikarbonatą rūgščiai nusodinti, bet tiek to, čia tik pirmas sidro bandymas buvo, o be to paliksiu metams kitiems kelis butelius pastovėt, įdomu bus paragaut kaip pasikeitė. Na, bet užteks man pliurpt, ne mano receptas čia :)
  • GiN

    2019 m. Vasario 4 d.
    Šiuo atveju "infekcija" (laktobacilos) yra naudinga. Pasibaigus mielių fermentacijai, prasideda malolaktinė fermentacija, kai aitri obuolių rūgštis yra paverčiama švelnesne pieno rūgštimi. Bet jei apdorotos sultys, antra fermentacija neprasidės, teks su rūgščiu gyventi :)
Prisijungę aludariai