Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. rugpjūčio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. rugpjūčio 25 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.008
ABV:
5.5 %
IBU:
45
EBC:
23
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 241.8 0.300
      4.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 14.0 15 60
Summit 14.0 6 15
Columbus 14.0 9 15
Columbus 14.0 13 0
      43  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 84

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 12 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
Prisijungę aludariai