Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
84 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. rugsėjo 26 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. spalio 8 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.011
ABV:
5.6 %
IBU:
9
EBC:
10
IBU/OG:
0.16
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.600
Miežiniai dribsniai 3.0 1.200
Miuncheno salyklas 25.0 1.000
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Uošvės apyniai 1.0 80 60
Uošvės apyniai 1.0 20 30
Uošvės apyniai 1.0 20 15
      120  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 3 karta 100.0 80

Pastabos

galvojau kad max 2 kg liko bazinio. pirkau Lidle 2kg dribsnių, kad užpildyt tuštumą.
apyniai nebandyti, bet iš dviejų spurgų gavosi labai karti arbata, bet neaišku kiek kartumo liks po fermentacijos ir brandos.
kagi, paršus girdysim jei nesigaus.

2017.10.08 pavirta 60g tų pačių apynių apie 1h -1h 15min ir supilta arbata į antrinę.

Dribsniai 0,78 Eur
Bazinis 1,95 Eur
Miuncheno 0,64 Eur
Apyniai 0 Eur
Mielės 0 Eur
VISO: 3,37

Komentarai

  • AndriusK

    2017 m. Spalio 1 d.
    Vakar paragavau. Tai kartumo neradau. Tik tokį aštrumą kaip nuo lanapių. Gal sakau galima į fermenterį apynių arbatos įpilt? Kokį 1-2 litrus vandens ir daug apynių pavirt kokią 1h
  • GiN

    2017 m. Spalio 1 d.
    Ar apynius žalius dėjai, ar džiovintus?
    Jeigu žalius, tai norint kartumo, reikėjo kiekį dauginti maždaug iš 10 :)
  • AndriusK

    2017 m. Spalio 1 d.
    Džiovintus. Gerai išdžiovinau. Ir į stiklainį supresavau.
  • GiN

    2017 m. Spalio 2 d.
    Tai tada skaičiuoklė teisingai rodo, 4-ių IBU alus ir neturi būti kartus :)
  • AndriusK

    Prieš 3 sav.
    Paskutinis butelis ragautas 2018.04.20. Branda šį alų labai pataisė, ryškus vaisių skonis atsirado.
Prisijungę aludariai