Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
63 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. spalio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. kovo 11 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
IBU:
16
EBC:
7
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 6.000
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sterling 10.6 16 40
Ahtanum 3.8 20 1
      36  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager S-23 12.0 77

Pastabos

21 virimui, Šlageris. (saldusis lageris)
S-23 mielių pabandymas, dar nedariau su jomis.
Virta 2017-10-14
Pilstyta 2017-11-10
4,86 PH PO PO MĖNESIO BUTELYJE.

Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 72 (pilta į 77), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Batch sparging.

Virta 75 min.

Pradinis OG BRIX 13,4
Galutinis FG BRIX 3,2

Ph 4,8 Kovo 11

Startas su 23 C iškart dedant į 14 C aplinką, s-23 mielės, toliau fermentacija prie 14C, dvi savaites
Savaitė arba dvi perpylus į stiklinį nuskaidrėjimui.



Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Kelias pirmas dienas pavartoma.
Labai ilgai gazavosi, savaitės šiltai neužtenka.
Po dviejų mėnesių nebe toks saldus atrodo. Mielės auga ne ant dugno o sienelių.

Mielės 3,5 E
Salyklas 6 E
Apyniai 3 E

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.2

(1 balsas)

Prisijungę aludariai