Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.018
ABV:
5.4 %
IBU:
16
EBC:
46
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 4.000
Karamelinis salyklas (iš Alutekso) 220.2 1.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tradition (German) 6.0 15 60
Tradition (German) 6.0 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 70

Pastabos

Salinimas: 120min-67°C. Tekinimas: 78°C. Iškart po fermentacijos, jaučiamas apynių kartumas. Paragavus po savaitės - jau apynių kartumas pasitraukė į antrą planą. Pirmame plane jaučiamas saikingas karamelinis kartumas ir salyklo saldumas. Kvapas geras; kvepia karameliniu salyklu, aromatiniais apyniais, ir dėka aukštesnės salinimo temperatūros atsiduoda šiek tiek vaisiais (slyvomis, kriaušėmis).

Komentarai

  • erstikis

    2011 m. Vasario 28 d.
    Planuojamas virti ateinantį savaitgalį.
  • kar

    2011 m. Vasario 28 d.
    salinimas net 2val :o
  • erstikis

    2011 m. Vasario 28 d.
    Esu domėjesis senolių aludaryste. Tai ten salindavo net iki 4 valandų. Mentalą supylę į tekinimo kubilą, užpildavo dar karšto vandens ir dar palikdavo porai valandų iki tekinimo. Taigi mano 2 val tai dar nieko. :)
  • null

    2011 m. Vasario 28 d.
    Su salinimu tai viskas gerai.Va karamelizuot salyklą, pats galėjai. Pakept kepaliukais, ar pašutint puodynėje... :)
  • erstikis

    2011 m. Vasario 28 d.
    Kitą katrą taip ir darysiu. Iš pradžių noriu susipažinti su originalaus karamelinio salyklo savybėmis. Tada galima bus bandyti ir pačiam karamelizuoti bei lyginti su originalu.
Prisijungę aludariai