Receptas / Erstikio KARAMELINIS PAVASARIS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
46
|
|
IBU/OG:
0.27
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.000 | 80.0 | |
Karamelinis salyklas (iš Alutekso) | 220.2 | 1.000 | 20.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tradition (German) | 6.0 | 15 | 60 | |
Tradition (German) | 6.0 | 15 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 70 |
Pastabos
Salinimas: 120min-67°C. Tekinimas: 78°C. Iškart po fermentacijos, jaučiamas apynių kartumas. Paragavus po savaitės - jau apynių kartumas pasitraukė į antrą planą. Pirmame plane jaučiamas saikingas karamelinis kartumas ir salyklo saldumas. Kvapas geras; kvepia karameliniu salyklu, aromatiniais apyniais, ir dėka aukštesnės salinimo temperatūros atsiduoda šiek tiek vaisiais (slyvomis, kriaušėmis).
erstikis
2011 m. Vasario 28 d.kar
2011 m. Vasario 28 d.erstikis
2011 m. Vasario 28 d.null
2011 m. Vasario 28 d.erstikis
2011 m. Vasario 28 d.