Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. spalio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. spalio 25 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.010
ABV:
6.2 %
IBU:
22
EBC:
14
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 5.000
Gliukozė 0.0 0.200
Karamelinis salyklas 244.0 0.100
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji (naminiai) 3.0 13 60
Marynka (naminiai) 3.0 13 60
EKG (naminiai) 3.0 15 45
Prima Donna (naminiai) 3.0 15 45
Sybilla (naminiai) 3.0 15 45
      71  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 17ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai