Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 19 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
IBU:
36
EBC:
6
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.600
CaraPils 5.0 0.200
      4.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sterling 6.0 65 60
      65  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
danish lager 2024 12.0 78

Pastabos

98proc. RO. (+2g CaSO4 + 1g CaCl2 + 0.3g MgSO4 + 0.1g NaCl)/10L 3.13L/kg

10L 61C > 55C 5min
5L 95C > 67C 20min
dekokcija 3L spirti iki virimo. virti 15min grąžinti.
71C 35min.
dekokcija 3L. spirti iki virimo, grąžinti.
77C tekinti.

pH 5.3

Ca 76
Mg 4
SO4 125
Na 5
Cl 55
HCO 8
RA -50

fermentuotas 40d
startin4 temp - 3C, po to palaipsniui kilo iki kokių10C

Komentarai

  • GiN

    2012 m. Balandžio 8 d.
    Geras gana stipriai apyniuotas lageris. Apynių dėčiau šiek tiek mažiau, nes man patinka švelnesni lageriai, bet keista, kad nedėta apynių aromatui, visi tik 60 min., t.y. kartumui. Įdomu, koks būtų aromatas įdėjus kažkiek apynių 5 min. pabaigoj.
Prisijungę aludariai