Receptas / Hiustono Antanas 2
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 16 d.
Parametrai
OG:
1.066
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.5 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.27
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 8.000 | 100.0 | |
8.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager S-23 (trečia karta) | 200.0 | 76 |
Pastabos
23 virimui, Hiustono Antanas 2
Istorijos, kai raketoje vietoje vandens rado Antano alaus, tęsinys. Už keleto šviesmečių...
kiekio didinimas iki 25 l nekeičiant įrangos, eksperimentinis. Nesigavo :D
S-23 trečias užėjimas
Virta 2017-11-25
Pilstyta 2017-12-15
Pradinis vandens kiekis 16 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 72? (pilta į 84), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Batch sparging.
Virta 75 min.
Pradinis OG xxxxxxx BRIX 16 (prieš virimą 13)
Galutinis FG xxxxxxx BRIX 4
pH 5,01 po fermentacijos pilstant.
Efektyvumas normalus atsižvelgiant į kiekį.
Startas su 23 C iškart dedant į 10 C aplinką, fermentacija prie 10C, tris savaites.
Po 3 savaičių iškart pilstoma į butelius. Neverta perpilti antrinei, per daug skaidrus ir mielės auga ant sienelių.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Nevartoma, nebent pasukinėjama.
Mielės 0 E
Salyklas 8 E
Apyniai 3 E
Istorijos, kai raketoje vietoje vandens rado Antano alaus, tęsinys. Už keleto šviesmečių...
kiekio didinimas iki 25 l nekeičiant įrangos, eksperimentinis. Nesigavo :D
S-23 trečias užėjimas
Virta 2017-11-25
Pilstyta 2017-12-15
Pradinis vandens kiekis 16 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 72? (pilta į 84), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Batch sparging.
Virta 75 min.
Pradinis OG xxxxxxx BRIX 16 (prieš virimą 13)
Galutinis FG xxxxxxx BRIX 4
pH 5,01 po fermentacijos pilstant.
Efektyvumas normalus atsižvelgiant į kiekį.
Startas su 23 C iškart dedant į 10 C aplinką, fermentacija prie 10C, tris savaites.
Po 3 savaičių iškart pilstoma į butelius. Neverta perpilti antrinei, per daug skaidrus ir mielės auga ant sienelių.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Nevartoma, nebent pasukinėjama.
Mielės 0 E
Salyklas 8 E
Apyniai 3 E
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
10.0
(1 balsas)
10.0
Labai geras jaučiasi apynių ir salyklos aromatas toks stipriai suderintas, tarpusavyje labai dera.
Spalva ideali, man pasirodė tokia į raudonumą.
Apie skoni... tai iš visų kuriuos gėriau man skaniausias :), pilnas, užbaigtas, švarus, lengvas.
Nežinau ką prašyti, gomurys gerai :D
Žiauriai skanus alus, receptas topų viršūnėje, išsisaugojau ir būtinai kada išvirsim.