Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 16 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.016
ABV:
6.5 %
IBU:
18
EBC:
8
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 8.000
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 19.0 10 40
Ahtanum 3.8 40 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager S-23 (trečia karta) 200.0 76

Pastabos

23 virimui, Hiustono Antanas 2
Istorijos, kai raketoje vietoje vandens rado Antano alaus, tęsinys. Už keleto šviesmečių...
kiekio didinimas iki 25 l nekeičiant įrangos, eksperimentinis. Nesigavo :D

S-23 trečias užėjimas
Virta 2017-11-25
Pilstyta 2017-12-15

Pradinis vandens kiekis 16 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 72? (pilta į 84), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Batch sparging.

Virta 75 min.

Pradinis OG xxxxxxx BRIX 16   (prieš virimą 13)
Galutinis FG xxxxxxx BRIX 4
pH 5,01 po fermentacijos pilstant.

Efektyvumas normalus atsižvelgiant į kiekį.
Startas su 23 C iškart dedant į 10 C aplinką, fermentacija prie 10C, tris savaites.
Po 3 savaičių iškart pilstoma į butelius. Neverta perpilti antrinei, per daug skaidrus ir mielės auga ant sienelių.



Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Nevartoma, nebent pasukinėjama.

Mielės 0 E
Salyklas 8 E
Apyniai 3 E

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Prisijungę aludariai