Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. sausio 4 d.

Parametrai

OG:
1.015
FG:
1.006
ABV:
1.2 %
IBU:
12
EBC:
10
IBU/OG:
0.80
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 0.750
CaraCrystal salyklas 121.4 0.250
Gliukozė 0.0 0.170
Laktozė 1.0 0.150
      1.320

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 14.0 5 60
Citra 14.0 15 1
Simcoe 13.0 15 1
Mosaic 12.0 15 1
Citra 14.0 15 0
Simcoe 13.0 15 0
Mosaic 12.0 15 0
      95  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 70

Pastabos

51°C - 20 min 73°C - 60 min 78°C - 20 min
Pusė aromatinių apynių į flameout'ą, pusė šaldant, ties 75-80°C. Gliukozė - užgazavimui (įdėjau į skaičiuoklę, nes kiekvienas alkoholis svarbus)

Komentarai

  • Zalvarinis

    2017 m. Lapkričio 28 d.
    Jūs gal dar pakepkit apynius orkaitėj? Paskrus, tai nereiks dėt deginto salyklo...
  • AntaKalnietis

    2017 m. Lapkričio 28 d.
    Eli, o gal girdėjai, kad apyniai turi antiseptinių savybių, t.y. šalia skonio (kartumo), aromato suteikimo alui jie iš esmės buvo pradėti aluje naudoti dėl savo ANTISEPTINIŲ savybių...
  • elis

    2017 m. Lapkričio 29 d.  
    TAIP ir žinau ir girdėjau,ir paklausiau ar žinai kokį apyniu dez būdą,nes aš nežinau ir nežinau kas taip darytu, kas taip darytų, todėl mano manymu iš ten ir daugiausia TIKIMYBĖS  MAŽO  ABV     ANTRINEJE  , atsinešti nešvaros,o ne per rankytes kojytes ar dar kazkokiu nesamoningu spragintu apyniu.Brač užkniso.Pilkit kur norit ,kaip nori,kiek norit ,žalius ,apšvitintus ar spragintus tuos apynius ,galit galvas apsibarstyt ir lakstyt laukais.
    Man tokia tikimybė nepriimtina,o Jūs darykitės kaip norit.
    Viskas.
  • AntaKalnietis

    2017 m. Lapkričio 29 d.
    Nesikarščiuok. Vienintelis kartas, kada įnešiau infekciją per sausą apyniavimą tai tada, kai "gerai praploviau" apynių medžiaginį maišelį, jį išdžiovinau ant radiatoriaus ir į jį subėriau apynius antrinėn. Nuo to laiko atidarau fermenterį, atsveriu apynius ir juos suberiu be nieko (maišelių ir kitų fygniuškių). Jau 4 metai, kaip (tfu tfu tfu) nieko nenutiko...
  • AntaKalnietis

    2017 m. Gruodžio 4 d.
    P.S. Idėja - padaryk tada apynių ekstraktą. Kad ir ant degtinės. Ar bent kelias valandas pamirkyk. 
Prisijungę aludariai