Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
62 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 21 d.

Parametrai

OG:
1.043
FG:
1.006
ABV:
4.8 %
IBU:
17
EBC:
8
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 1.700
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.360
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.910
Bazinis salyklas PIls 3.0 0.450
CaraHell 25.0 0.230
Avižiniai dribsniai 4.0 0.110
Miežiniai dribsniai 3.0 0.110
      4.870

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 4.0 28 60
Kent Golding (U.K.) 4.0 14 15
Spalt Select (German) 5.0 14 2
      56  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 100.0 85

Pastabos

+66-62 C - 110min salinam
+78C - tekinam

7g. apelsino žievelės - 15min.
3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 15min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 15min.
-
12g. apelsino žievelės - 2min.
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 2min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 2min.

Komentarai

  • Zydrius

    2012 m. Vasario 9 d.
    mielingas alus tiesiog gavos. perdaug mielių ir tiek. o dar viršutinės..:) arba gal dar reikėjo palaukt.
    virimas su šviežiom iš pakelio buvo pats tas.
  • Gytis

    2012 m. Vasario 9 d.
    100 gr pyrago neturėjo būti perdaug. Turbūt reikėjo dar laukti. Aš dabar be 2 savaičių nei vieno alaus nepilstau.
  • Zydrius

    2012 m. Vasario 9 d.
    buvo daugiau, panašu. šimtą parašiau, jei kas be manęs išsivirtų:)
  • Regis

    2012 m. Vasario 9 d.
    Vargsti klonuodamas? :)
  • Zydrius

    2012 m. Vasario 9 d.
    užsimerkęs! :) šalta virt mano bravore, tai verdu lengviausią. mankštinuos prieš pavasarį
Prisijungę aludariai