Receptas / Šokoladinis Stautas
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. lapkričio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. lapkričio 18 d.
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.025
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
79
|
|
IBU/OG:
0.20
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 4.200 | 54.1 | |
Laktozė | 1.0 | 1.000 | 12.9 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 0.520 | 6.7 | |
BEST Chocolate salyklas | 904.9 | 0.420 | 5.4 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 5.2 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.400 | 5.2 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.320 | 4.1 | |
CaraCrystal salyklas | 120.7 | 0.300 | 3.9 | |
BEST Skrudinti miežiai | 1307.0 | 0.200 | 2.6 | |
7.760 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding | 5.5 | 15 | 60 | |
Willamette | 5.0 | 10 | 60 | |
Cascade (US) | 5.8 | 10 | 10 | |
35 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Šokoladas (juodas) | 150.0 g | Virimui | 10 min. | |
Šokoladas (pieniškas) | 150.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Salinimas 66 C 90 min
Tekinimas 70 C
Virimas 60 min
Apyniai :
E.K Golding 60 min
Cascade 10 min
Laktoze 10 min
150 g. islydyto vandenyje sokolado (>70%) 10 min
150 g. islydyto vandenyje pienisko sokolado (arba kakavos) 10 min Deginri salyklai užpilti su misa, po to kartu supilta į tekinimo indą ir ištekinta.
Tekinimas 70 C
Virimas 60 min
Apyniai :
E.K Golding 60 min
Cascade 10 min
Laktoze 10 min
150 g. islydyto vandenyje sokolado (>70%) 10 min
150 g. islydyto vandenyje pienisko sokolado (arba kakavos) 10 min Deginri salyklai užpilti su misa, po to kartu supilta į tekinimo indą ir ištekinta.