Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
87 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 31 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.1 %
IBU:
24
EBC:
66
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Bazinis salyklas 3.0 2.000
Cara alutekso 220.2 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.500
CaraPils 5.0 0.200
      5.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sterling 6.0 40 60
Sterling 6.0 10 10
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 iš Jono 12.0 75

Pastabos

30/70 krano/RO 3.7L/kg +(1gNaCl +0.5gCaCl2)/10L
10L 54C > 49C 5min
9L 100C > 70C 60min
tekinti. ne daugiau nei 70C

Ca 40
Mg 14
SO4 35
Na 59
Cl 105
HCO3 117
RA 60

Komentarai

  • runce

    2012 m. Vasario 5 d.
    aplinkos temp. 2C. nors per skylutę CO2 ėjimas nejuntamas, bet fermenterio viduje aiškiai matosi prasidėjusi fermentacija: CO2 kvapas, putelė, mirusios mielės paviršiuje
  • runce

    2012 m. Vasario 15 d.
    praėjus dviems savaitėms tarpinis tankis 1,037. temperatūra atšilus orams pakilo iki 5C
  • runce

    2012 m. Balandžio 30 d.
    beveik tris mėnesius stovėjo ant mielių nejudinamas. po išpilstymo praėjus savaitei ir užsigazavus - viskas tvarkoje, trūkumų nejaučiu. skonis ryškus, apyniai su salyklais dera, kūnas stiprus. skonyje dominuoja ir maišosi šokoladas, karamelė, šiek tiek vaisiški ir gėliški, bet labiausiai žoliški sterling apyniai
  • runce

    2012 m. Gegužės 22 d.
    ne, kažkas negerai. skonyje yra lyg gaižumo, lyg rūgštumo. kažkas su degintais salyklas netvarkoje. gal pH peržemas, nes alus gavosi visiškai juodas, o RA tik 60.
  • Dainius

    2012 m. Birželio 6 d.
    2012.05.12. VAK
    Man patiko, švarus skonis, kartumo nėra daug, buvo skanu.
Prisijungę aludariai