Receptas / Erstikio 1000 VA
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gruodžio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 20 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.83
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.800 | 96.0 | |
Karamelinis salyklas | 249.8 | 0.200 | 4.0 | |
5.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 85 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +3L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +3L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)