Receptas / Naminiai apyniai 1
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 3 d.
Parametrai
OG:
1.089
|
|
FG:
1.022
|
|
ABV:
8.7 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
68
|
|
IBU/OG:
0.40
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 4.0 | 4.000 | 93.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 230.2 | 0.150 | 3.5 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1200.9 | 0.150 | 3.5 | |
4.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Naminiai (marinka, freda, polesje) | 2.0 | 90 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 15 | 15 | |
105 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 25.0 | 75 |
Pastabos
Naudotas čekiškas bazinis salyklas labai smulkiai maltas.
Savas malimas su įvairesnio diametro rezultatais.
Salinimas:
20min. thermal rest su 55C.
Kėlimas iki 68C, salinimas 2h. Tekinimas atskirame kubile su 79C.
Atskirai pirmokas, atskirai antrokas.
Kartumui naudoti naminiai apyniai (mišinys: marinka, fredos taurieji ir polesje), žemo alfa, bet 90g.
Alus skirtas ilgesniam brandinimui rūsyje.
Savas malimas su įvairesnio diametro rezultatais.
Salinimas:
20min. thermal rest su 55C.
Kėlimas iki 68C, salinimas 2h. Tekinimas atskirame kubile su 79C.
Atskirai pirmokas, atskirai antrokas.
Kartumui naudoti naminiai apyniai (mišinys: marinka, fredos taurieji ir polesje), žemo alfa, bet 90g.
Alus skirtas ilgesniam brandinimui rūsyje.
metalot
2012 m. Vasario 2 d.null
2012 m. Vasario 2 d.Ramtyns
2012 m. Vasario 3 d.kaip kėlei temp? puode ant dujinės?
Varliamushys
2012 m. Vasario 3 d.metalot
2012 m. Vasario 6 d.degustacija manau kiek vėliau.
eina pirminė, po to antrinė (dar nenusprendžiau ar apyniuosiu sausai) su lageriavimu rūsy.
po to dar pabręst bent porą savaičių. Manau kovo vidury/gale bus galima ragaut.