Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 3 d.

Parametrai

OG:
1.089
FG:
1.022
ABV:
8.7 %
IBU:
35
EBC:
68
IBU/OG:
0.40
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 4.0 4.000
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 230.2 0.150
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1200.9 0.150
      4.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai (marinka, freda, polesje) 2.0 90 60
Cascade (U.S.) 5.0 15 15
      105  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 25.0 75

Pastabos

Naudotas čekiškas bazinis salyklas labai smulkiai maltas.

Savas malimas su įvairesnio diametro rezultatais.

Salinimas:
20min. thermal rest su 55C.
Kėlimas iki 68C, salinimas 2h. Tekinimas atskirame kubile su 79C.
Atskirai pirmokas, atskirai antrokas.

Kartumui naudoti naminiai apyniai (mišinys: marinka, fredos taurieji ir polesje), žemo alfa, bet 90g.

Alus skirtas ilgesniam brandinimui rūsyje.

Komentarai

  • metalot

    2012 m. Vasario 2 d.
    aha dėkavoju, nežinau kiek reikės prisirišti - ar čia open source platforma? Gal su laiku git kodo repozitoriją įdiegsi ir savanorius į komandą priimsi?
  • null

    2012 m. Vasario 2 d.
    yra jau ant git pakurta. cia Zend Framework'as o savanoriai laukiami:) geriau apie tai pm. Beje apyniu pavadinima gali redakuoti tas combobox veikia ir kaip text input
  • Ramtyns

    2012 m. Vasario 3 d.
    hip hip valio su pirmu all grain!

    kaip kėlei temp? puode ant dujinės?
  • Varliamushys

    2012 m. Vasario 3 d.
    Sveikinimai. Kada degustacija?
  • metalot

    2012 m. Vasario 6 d.
    temp kėliau puode ant dujinės aktyviai maišydamas.

    degustacija manau kiek vėliau.
    eina pirminė, po to antrinė (dar nenusprendžiau ar apyniuosiu sausai) su lageriavimu rūsy.

    po to dar pabręst bent porą savaičių. Manau kovo vidury/gale bus galima ragaut.
Prisijungę aludariai