Receptas / Grapefruit powered A.P.A.
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gruodžio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 18 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.67
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 3.500 | 70.0 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.500 | 10.0 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 10.0 | |
CaraRed salyklas | 50.0 | 0.500 | 10.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (US) | 5.6 | 15 | 60 | |
Citra | 12.6 | 15 | 60 | |
Cascade (US) | 5.6 | 20 | 2 | |
Citra | 12.6 | 20 | 2 | |
Citra | 12.6 | 30 | 0 | |
Cascade (US) | 5.6 | 30 | 0 | |
Citra | 12.6 | 35 | 0 | |
Cascade (US) | 5.6 | 35 | 0 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 87 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Greipfruto žievelė | 100.0 g | Antrinei fermentacijai | - | |
Greipfruto sultys | 0.5 l | Antrinei fermentacijai | - |
Pastabos
20min 40°C (1/1.5)
20min 50°C (~1/2)
60min 67°C (~1/3)
Keliam iki 78°C ant viryklės
Tekinam su 79°C H2O (termoizoliuotame inde)
Pridedam 10 ml 33% kalcio chlorido
Spaustos greipfrutų sultys kartu su žievelėm - 70-75°C 20 min ir į antrinę.
20min 50°C (~1/2)
60min 67°C (~1/3)
Keliam iki 78°C ant viryklės
Tekinam su 79°C H2O (termoizoliuotame inde)
Pridedam 10 ml 33% kalcio chlorido
Spaustos greipfrutų sultys kartu su žievelėm - 70-75°C 20 min ir į antrinę.