Receptas / Erstikio VAŠKINIS ELIS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
83 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. sausio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. sausio 19 d.
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
7.4 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.500 | 91.8 | |
Senas medus iš korių | 2.0 | 0.300 | 6.1 | |
Karamelinis salyklas | 253.6 | 0.100 | 2.0 | |
4.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Laukiniai iš Drulėnų | 3.0 | 45 | 90 | |
Laukiniai iš Drulėnų | 3.0 | 45 | 30 | |
90 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar BRY-97 American West Coast (šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC) +3L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC) +3L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)