Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. sausio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. sausio 6 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.013
ABV:
5.9 %
IBU:
71
EBC:
74
IBU/OG:
1.23
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 3.300
BEST Munich salyklas 15.5 0.800
BEST Munich Dark salyklas 28.0 0.700
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 808.4 0.500
CaraMunich salyklas 121.4 0.400
CaraPils salyklas 4.5 0.300
BEST Special X salyklas 351.2 0.200
      6.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
Jarrylo 16.0 20 30
Brewer's Gold (UK) 6.4 20 20
Cascade (US) 5.8 20 15
Brewer's Gold (UK) 6.4 20 10
Cascade (US) 5.8 20 10
Cascade (US) 5.8 40 0
Brewer's Gold (UK) 6.4 40 0
Jarrylo 16.0 40 0
      240  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 15.0 78

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kava 20.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos


tamsūs salyklai mirkomi šarminiame dejonizuotame vandenyje iš vakaro(~6-12h) ir dedami į tekinimą
50C-30min
64C-30min
1/3 dekokcija 15min.
69C-30min
77C--->out
tekinimas 1,5-2 h
virimas 100min.(N.B.į virimą ~10 gr.gipso,bet dar neįsitikinęs,reikia pasidėlioti,reikia sulfatų)
fermentacija aukštesnėje nei lageriai.Pradedam 15C-10C---> 2sav. kol pasiekia beveik FG pirminė ne ilgiau,toliau mažinam po laipsnį į dieną kol pasiekiam 3C. Lageriuojam 0 C - 4sav.,toliau 5 parų sausas apyniavimas .

bandyta dėliotis skonis kvapai :šokoladas-kava-juodieji serbentai.

Prisijungę aludariai