Receptas / Raudonis (GiN vs ponasniekas)
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 30 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
30
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Biržų) | 8.0 | 4.750 | 74.1 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.750 | 11.7 | |
CaraRed | 40.0 | 0.500 | 7.8 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.250 | 3.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.100 | 1.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.060 | 0.9 | |
6.410 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 10.5 | 10 | 60 | |
Willamette | 5.0 | 25 | 30 | |
35 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 78 |
Komentarai
-
argentas
2014 m. Spalio 8 d.gerai, lauksiu :) dėkui. -
GiN
2014 m. Spalio 8 d.Pažiūrėjau savo užrašus. Vienfazis salinimas, vandens salyklo santykis 3:1, salinimas 66°C (užpyliau 72°C vandeniu), salinau 70 min. (salink apie valandą). Tamsius salyklus mirkau pagal panašią instrukciją, kaip ir verdant iš salyklo ekstrakto su grūdų mirkymu. Supilu salyklą į puodą, pripilu šalto vandens, kad apsemtų. Kaitinu ant viryklės tol, kol vandens temperatūra pasiekia 70-72°C, nepamiršk maišyti. Tada išjungi viryklę, jei elektrinė, tai gerai būtų nukelti puodą nuo karštos kaitvietės. Tada palieki 20-30 min., priklausomai nuo norimo "pritraukti" intensyvumo. Paskui nukoši per sietą arba, jei naudoji maišelį, jį ištrauki, sumaišai su nutekinta misa.
Dar rekomenduoju kerpeną šitam alui, nes jam svarbu skaidrumas.
Jei dar kils klausimų - rašyk. Gero alaus! -
argentas
2014 m. Spalio 9 d.ačiū, viskas labai išsamiai. Bandysiu virti :)
-
axdrius
2014 m. Spalio 12 d.Nori spalvos - mirkyk atskirai, nori spalvos ir skonio - salink...rodods toks užmanymas? -
GiN
2014 m. Spalio 13 d.Užmanymas ne visai toks. Mirkydamas gali lanksčiau kontroliuoti spalvos ir skonio intensyvmą, o salindamas turi prisirišti prie laiko, reikalingo bazinio salyklo salinimui. Skrudintų salyklų iš esmės salinti nereikia, nes ten cukraus konversija jau yra įvykusi skrudinimo metu, todėl tereikia iš jų išplauti reikiamas medžiagas. Taip pat skrudinti salyklai rūgština mentalą, mirkant to irgi galima išvengti.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.