Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 30 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.011
ABV:
5.3 %
IBU:
18
EBC:
30
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Škotiškas ir airiškas elis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Biržų) 8.0 4.750
Melanoidinas 70.1 0.750
CaraRed 40.0 0.500
CaraAmber 60.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.060
      6.410

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 10.5 10 60
Willamette 5.0 25 30
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 78

Komentarai

  • argentas

    2014 m. Spalio 8 d.
    gerai, lauksiu :) dėkui.
  • GiN

    2014 m. Spalio 8 d.
    Pažiūrėjau savo užrašus. Vienfazis salinimas, vandens salyklo santykis 3:1, salinimas 66°C (užpyliau 72°C vandeniu), salinau 70 min. (salink apie valandą). Tamsius salyklus mirkau pagal panašią instrukciją, kaip ir verdant iš salyklo ekstrakto su grūdų mirkymu. Supilu salyklą į puodą, pripilu šalto vandens, kad apsemtų. Kaitinu ant viryklės tol, kol vandens temperatūra pasiekia 70-72°C, nepamiršk maišyti. Tada išjungi viryklę, jei elektrinė, tai gerai būtų nukelti puodą nuo karštos kaitvietės. Tada palieki 20-30 min., priklausomai nuo norimo "pritraukti" intensyvumo. Paskui nukoši per sietą arba, jei naudoji maišelį, jį ištrauki, sumaišai su nutekinta misa.
    Dar rekomenduoju kerpeną šitam alui, nes jam svarbu skaidrumas.
    Jei dar kils klausimų - rašyk. Gero alaus!
  • argentas

    2014 m. Spalio 9 d.
    ačiū, viskas labai išsamiai. Bandysiu virti :)
  • axdrius

    2014 m. Spalio 12 d.
    Nori spalvos - mirkyk atskirai, nori spalvos ir skonio - salink...rodods toks užmanymas?
  • GiN

    2014 m. Spalio 13 d.
    Užmanymas ne visai toks. Mirkydamas gali lanksčiau kontroliuoti spalvos ir skonio intensyvmą, o salindamas turi prisirišti prie laiko, reikalingo bazinio salyklo salinimui. Skrudintų salyklų iš esmės salinti nereikia, nes ten cukraus konversija jau yra įvykusi skrudinimo metu, todėl tereikia iš jų išplauti reikiamas medžiagas. Taip pat skrudinti salyklai rūgština mentalą, mirkant to irgi galima išvengti.
Prisijungę aludariai