Receptas / Erstikio KRUOPIŲ DVARO PORTERIS
Informacija
Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
97 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 28 d.
Parametrai
OG:
1.072
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
7.8 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
52
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 3.0 | 2.000 | 56.3 | |
Miuncheno salyklas (Aluteksas) | 13.0 | 1.000 | 28.2 | |
Karamelinis salyklas (Aluteksas) | 220.2 | 0.350 | 9.9 | |
Gliukozė | 1.0 | 0.100 | 2.8 | |
Degintas salyklas (Aluteksas) | 1200.9 | 0.100 | 2.8 | |
3.550 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 12.0 | 5 | 60 | |
Chinook | 13.4 | 10 | 30 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.1 | 10 | 15 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios) | 60.0 | 82 |
Pastabos
Kruopių dvaras minimas jau Didžiosios Lietuvos Kunigaikštystės dokumentuose nuo XVI a. Dabar išlikęs tik parkas (gamtos paminklas), bei keletas mažai reikšmingų pastatų. 1786 m. Kruopių dvarininkas Špulkinas pastatė medinę bažnyčią ir ėmėsi kurti parką, kuris su vaismedžių sodu buvo maždaug 20 ha. Tyvuliavo du tvenkiniai su vandens lygį reguliuojančiomis užtvankomis. Centrinė parko dalis (5-6 ha) su aikštelėmis, skvereliais, gėlynais, takais driekėsi palei centrinius rūmus. Parke auga ne tik vietinių, bet ir atvežtinių rūšių medžiai ir krūmai: totoriniai klevai, raudonlapiai lazdynai, šermukšnialapės lanksvos, vakartinės tujos, baltieji sidabriniai gluosniai. Įspūdingiausias medis - amūrinis kamštenis ( skersmuo - 70 cm, aukštis - 18 m), dviejų metrų aukštyje išsišakojęs į 4 kamienus. Parką puošia Bumaldo lanksvos, birželį skėtinėmis kekėmis iškeliančios rausvus žiedus. Patrauklūs paprastieji raudonlapės formos lazdynai. Išlikę keli metrai paprastojo pūslenio gyvatvorės. Parke žaliuoja 29 rūšių medžiai ir krūmai. Parko pakraštyje – Antrojo pasaulinio karo metais žuvusių karių kapai.
Salinimas:
15 min 50ºC (1:2);
60 min 65ºC (1:3);
1/3 mentalo užverdama
tekinama prie ~78ºC.
Fermentacija:
pirminė -11 dienų.
antrinė -be antrinės.
Salinimas:
15 min 50ºC (1:2);
60 min 65ºC (1:3);
1/3 mentalo užverdama
tekinama prie ~78ºC.
Fermentacija:
pirminė -11 dienų.
antrinė -be antrinės.