Receptas / Erstikio ŠIMTMEČIO
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 13 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. kovo 26 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
35
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.800 | 94.1 | |
Karamelinis salyklas | 243.6 | 0.200 | 3.9 | |
Šokoladinis salyklas | 1007.2 | 0.100 | 2.0 | |
5.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra (ebay) | 13.0 | 14 | 60 | |
14 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Danstar ABBAYE (šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Džiovinti persikai | 200.0 g | Virimui | 30 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)