Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 1 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
22
EBC:
20
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.850
Bazinis salyklas (namie karamelizuotas) 250.2 0.150
Medus 2.0 0.100
      3.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai sodybos apyniai 3.0 40 30
Naminiai sodybos apyniai 3.0 20 10
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės 7.0 75

Pastabos

Medus dedamas į verdamą misą 10 min iki virimo pabaigos.

Komentarai

  • erstikis

    2011 m. Liepos 4 d.
    Viriau kartu su misa 10 min iki virimo pabaigos.
  • Žaldokas

    2011 m. Liepos 4 d.
    Kazin ar liks kokiu medaus uzuominu neskaitant alco iki fermentacijos pabaigos?
  • konung

    2011 m. Liepos 5 d.
    Man analogišku metodu buvo likę šiek tiek. Būtent užuominų.
  • erstikis

    2011 m. Liepos 5 d.
    Man ir nepatinka stiprus medaus pojūtis aluje. Kažkaip nelabai derinasi medus ir alus. Jei liks tik užuominos, tai labai gerai.
  • erstikis

    2011 m. Liepos 19 d.
    Nifiga neliko medaus pėdsakų. Dominuoja kepimo mielių skonis pabaigoje. Dabar gailiuosi, reikėjo daryti antrinę fermentaciją su želatina, bet kaip visada patingėjau.
Prisijungę aludariai