Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
88 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 14 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 12 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.020
ABV:
4.7 %
IBU:
22
EBC:
28
IBU/OG:
0.40
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 2.000
CaraAmber 60.0 0.250
Brown malt (floor malting) 200.2 0.250
      2.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 6.4 15 45
Challenger (U.K.) 6.4 15 10
Amerikietiško ąžuolo gabaliukai 0.0 15 0
Challenger (U.K.) 6.4 20 0
      65  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 6.0 64

Pastabos

Salinimas:
~63-65°C - 75 min. + 3g CaCl2
--> 77˚C
Išviso 90 min.
Aplinkos temperatūra ~26°C

Atsakas į Audrylos inicijuotą VAK iššukį - išvirti ne daugiau nei 25 IBU ir 4,5% ABV alų.

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Liepos 11 d.
    Neaušinu niekaip, labai gerai ir taip ;)
    Vasarą reiktų daugiau šilumamėges mieles naudot.
  • audryla

    2012 m. Liepos 11 d.
    Opa!!!... vis tik ryžaisi iššūkiui :-)
    Su nekantrumu lauksiu rezultatų :-)
  • Dainius

    2012 m. Liepos 12 d.
    Primėmiau su didžiausiu malonumu :)
    Man irgi smalsu kas gausis, fermenterį skanus. Siemačkom kvepia - nuo rudojo.
  • audryla

    2012 m. Rugpjūčio 10 d.
    Gaila kad VAK'e negalėjau sudalyvaut. Gal gali palikt butelaitį @SavasAlus, labai jau norisi įvertint, kaip Tau iššūkis pasissekė :-)
  • Dainius

    2012 m. Rugpjūčio 11 d.
    Palikau pas Harį, tai perduos. Šviežias buvo skanesnis, dabar tokia neįkyri rūgštele atsiradus, su Simu įtariam, kad nuo rudojo salyklo. Ir manau, kad CaCl2 kiek perdaug, labai jau akcentuotas salyklas.
Prisijungę aludariai